Beste zeilers

Je vergeet nooit het moment dat je als sportman of als coach een titel of een overwinning behaalde. Elke sporter of coach kan zich het gevoel herinneren. Al het harde werken wordt eindelijk beloond. Dit gevoel van blijdschap en overwinning overdragen op jong talent is het mooiste wat een sportman of coach kan doen in zijn loopbaan.

Ronald van Vianen en zijn team zijn van die zeilers die hun kennis en ervaring in willen zetten om jong talent verder te helpen.
In zijn zeilcarrière won hij meerdere nationale en wereldkampioenschappen, Ronald van Vianen is van 1975 tot 1987 als bondscoach in Spanje werkzaam geweest.
Als directeur van een internationaal Spaans zeil-
centrum specialiseerde hij zich in het trainen en coachen van internationaal zeil- en surftalent voor de Olympische Spelen van LA. Daarna werkte hij voor een bekende zeilmaker.
Hij  was een jaar werkzaam als manager Topzeilen; talentontwikkeling van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond in Medemblik. In 2004 was hij de bondscoach van Chili tijdens de Olympische Spelen van Athene.
In 2002 richtte hij de Sailcoach.nl Academy op.
Sinds 2004 is Sailcoach.nl omgedoopt tot Prosails.